Egyébként

 2009.11.13. 10:47

Egyébként tegnap csütörtök volt, és 12-e. Ez jelentőségteljes nap, ugyanis megfigyeltem, hogy kivétel nélkül mindig péntek 13. követi. Nekem ez egyfajta szerencsenapom volt mindig (bár nem mondható el rólam, hogy szerencsés típus lennék).

Tudom, hogy ez az egész merő babonaság, ugyanakkor azt is tudom, hogy minden nap pontosan olyanná lesz, amilyenné tesszük, amilyennek gondoljuk. És mivel a 13 egy erős szám, ami rám hatást gyakorol, ezért számomra különleges a péntek 13. Többet jelent, mint a többi nap, azon egyszerű oknál fogva, hogy többet látok bele, és ez egyfajta önbeteljesítő jóslatként működik is.
Épp ezért hiszem azt is, hogy vannak, akiknek ez szerencsétlen nap. Elhiszik, hogy ez egy rossz nap, ma rossz dolgok történnek velük, és a saját teremtő gondolataiknak köszönhetően ez valóban így is lesz. Mások, akik nem foglalkoznak a dátummal, csak legyintenek. Mivel számukra ez átlagosnak gondolt nap, így nem is fog történni velük semmi kirívó… ami persze aztán még jobban megerősíti őket abban, hogy ez egy átlagos nap.
 
Nos, ez a nap más, mint a többi, ebben biztos vagyok. Másabbá teszem. Hogy miben lesz több, jobb vagy csak eltérőbb, azt még nem tudom, de mindenesetre ma kivételesen lottózni fogok. Tudom, hogy ez igen anyagias hozzáállás, a pénz nem boldogít, és igazán nem szép dolog a vélt szerencsémtől ilyen földhözragadt dolgokat remélni, de… azért meg lehet próbálni, nem? Hátha pont én leszek a kivételt erősítő szabály, akit a pénz valóban boldogítani fog…
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://videkilany.blog.hu/api/trackback/id/tr21522036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása