Horoszkóp

 2010.02.09. 13:59

Hiszek az ezotériában, a természetfelettiben, ami valójában nem is természetfeletti, hanem természetes, csak a mai racionális, empirikus, kézzel fogható, szemmel látható dolgokat szerető kor embere számára érthetetlen, mert nem igazolható számokkal, kísérletekkel, grafikonokkal. Nem bizonyítható. Mégis, a természet tele van csodákkal, amik számunkra felfoghatatlanok, mégis valódiak.

Hiszek az asztrológiában is (igaz, vannak fenntartásaim, nem vagyok elvakult), ami a jellemzéseket illeti. Bár egyértelmű, hogy nem csak 12 féle ember van a világon, mégis, egyfajta minta megfigyelhető a rendeződésben.

Nem hiszek viszont a horoszkópban mint jövőt mutató eszközben. A különböző magazinok napi, heti, havi horoszkóprovata olyan blőd hülyeség tud lenni, amit kellő fantáziával és némi ezoterikus jártassággal bárki összerak fél óra alatt, úgy, hogy a horoszkóphívők számára hihető lesz, és annyira általános, hogy nem nehéz beteljesednie. (a nem hívők meg úgysem olvassák el a rovatot, vagy ha mégis, akkor sem hisznek benne).

Nyilvánvaló, hogy nem fogja pénteken autóbaleset érni a világ összes Skorpióját (tehát kb. fél milliárd embert), még akkor sem, ha az nlc.hu asztrológusa ezt jósolja is péntekre a jegy szülötteinek. Az is nyilvánvaló, hogy nem fogja az összes egyedülálló Rák szeptemberben megtalálni élete szerelmét. Még akkor sem, ha az éves horoszkópban ez szerepel.

Minél nagyobb általánosságban kell horoszkópot készíteni, annál kisebb az esély, hogy a jósolt dolgok mindenkire igazak legyenek. Azt pedig, hogy mondjuk pénteken világszerte 1000 Skorpiót valóban autóbaleset ér, nem nevezhetjük valami nagy arányú sikernek...

Ennek ellenére olvasgatok horoszkópot, puszta szórakozásból.

A main jól meg is lepődtem, egyrészt, mert az utolsó betűig igaz, másrészt mert pont ma akartam írni arról, milyen boldog is vagyok épp.

Íme: "Végre olyan társra talált, akit csodálhat és aki olyan mély szeretettel tudja Önt szeretni, amitől biztonságban érzi magát. Becsülje meg kedvesét!"

Bizony, ez teljesen így van. Annyira igaz, hogy még a csillagok is egyértelműen mutatják :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: énblog boldogság horoszkóp

A bejegyzés trackback címe:

https://videkilany.blog.hu/api/trackback/id/tr831742668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ddudas 2010.02.13. 10:03:07

"Bár egyértelmű, hogy nem csak 12 féle ember van a világon, mégis, egyfajta minta megfigyelhető a rendeződésben."

Te is ugyan olyan empirikusan, kézzel fogható és számokkal igazolható megközelítésben vizsgálod a dolgot :) Pont mint a mai kor embere, amivel semmi baj sincs, félre ne értsd, de egy kicsit hipokrita módon húztál le mindenkit rögtön az első bekezdésben :)

vagyok, aki vagyok... 2010.02.19. 12:13:54

az "igazi" horoszkóp, az személyre szabott, születési dátrum, hely. az már kicsit érdekesebb, de még így sem látom tökéletesnek. legalábbis nálam nem értem...

Frucsasz 2010.02.19. 12:18:39

@Vagyok, aki vagyok...: igen, én is valahogy így gondolom. A heti-havi horoszkóp a magazinokban csak oldalkitöltés, de egy egyéni, személyre szabott horoszkóp már többet tud. Főleg, ha más módszereket is hozzávesznek, pl. a numerológia és az archetipológia sokat árnyal a végeredményen. Hogy nálad mit nem értesz, ahhoz nem tudok hozzászólni :)

Old Man 2010.02.26. 11:13:13

@Frucsasz, az őzikelány: Igen, én is így gondolom.De jó is az, ha vki boldog.Az sem utolsó, hogy ha ebben még a horoszkóp is besegít."A csillagok is megmondták, meg volt írva a csillagokban is, stb/.Egyfajta önmagát beteljesítő jóslat.Csak nehogy aztán rosszat is írjon a horoszkóp!

chinagirl 2010.03.03. 11:30:41

Ha egy hozzáértő ember néz rá a képletedre, elég komoly dolgokat meg tud mondani a jövőre vagy a múltra vonatkozóan is. Nekem egy asztrológus barátom két olyan dolgot bejósolt hónapra pontosan az éves horoszkópom alapján, amiről csak én tudhattam, hogy akkor esedékesek. A legutóbbi szakításom időpontját utólag, pár nap tévedéssel megmondta. Ez valószínűleg csak nekem ilyen jelentőségteljes élmény, de szerintem ne vegyük egy kalap alá az újságokban található horoszkópot azzal, amikor valaki évek tudásával és gyakorlatával, megnézve hogy melyik kis bizbasz hogy áll a képletedben, felhívja a figyelmedet az ekkor és ekkor bekövetkező lehetőségekre. Mert sosem azt mondják meg hogy mikor mi fog történni veled, hanem max azt hogy milyen szituációkba kerülhetsz, és az egyik vagy másik irányú döntésed mit hozhat magával. "Nem hiszek a horoszkópban, mint jövőt mutató eszközben" - nem hinni kell benne, hanem tudatosan használni, élni azzal amit adhat ha például nem tudod hogyan dönts valamiről.

Mikrobi 2010.08.19. 17:53:10

Az ezotéria olyan titkokat próbál felfedni az emberek előtt, amiknek régen ki kellett volna derülniük, ha léteznének. Ettől persze nem lehet egyértelműen megcáfolni, ahogy a hit alapját sem lehet egyértelműen bizonyítani. De mégis emberibb egy személyes Istenben hinni, akiről, ha létezik, logikus, hogy szeret, mint a személytelen erőkben és a vak végzetben.
süti beállítások módosítása