Avagy miért akarnak azték áldozati templomot építeni Pécsett?

 

A tavasz óta tartó esőzések okozta komoly árvízkár megismétlését elkerülendő a kormány 2011-től bevezeti a maja/azték mintára épülő emberáldozatokat, ezzel mintegy kiengesztelve a mindig dühös Chac esőistent.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium alaposan kidolgozott akciótervvel állt elő. Réthelyi Miklós humánpolitikai miniszter kifejtette, hogy az emberáldozatok bevezetése egyben kitűnő megoldás az egészségügyet régóta sújtó, a válság miatt egyre mélyülő gazdasági hiány enyhítésére is:

"- Az áldozatok a már semmi egyébre nem használható, a gazdaság számára pusztán kiadást jelentő nyugdíjasok és nyugdíjkorhatárt hamarosan elérő munkavállalók, valamint a rokkantak, a tartós betegállományban lévők, illetve gyógyíthatatlan betegek lesznek. Ezzel nem csak a nyugdíjrendszer és az egészségügy finanszírozásának  problemémáit oldjuk meg - hisz ne felejtsük el, egy-egy súlyos betegség, mint például a rosszindulatú daganatos megbetegedések kezelése páciensenként több millió forintot, értékes időt és férőhelyet vesz el, mégsem elég hatékony, a gyógyulási arányok elkeserítőek-, de egyszersmind lehetőséget teremtünk a fiataloknak is az elhelyezkedésre. A jelenleg betöltött állások jelentős részét középkorúak bitorolják, akik komoly kiadást jelentenek: több fizetett szabadság jár nekik, gyakrabban betegszenek meg, a képzettségük sem mindig megfelelő.

Áldozatnak lenni ugyanakkor igen megtisztelő feladat, hisz egy nép sorsa múlhat az egyénen. Ezzel az intézkedéssel sok elveszett, magányos idős ember életének tudunk új célt adni. Ők eddig úgy érezhették, nincs már rájuk szükség, de most több millió ember hálájától övezve, dicsőségesen fejezhetik be földi pályafutásukat."

Költséghatékonysági okokból nem építenek külön áldozati templomot, hanem a már épülő pécsi zeneközpontot alakítják erre alkalmas szentéllyé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez mind persze kamu. De miért kell index címlapon, fő hírként a fenti címmel, a fenti összefoglaló/ajánló szöveggel ilyen megtévesztő ostobaságokat leközölni?

Hol igaz az, hogy titokban Mel Gibsont várják Pécsre? Vagy hogy azték áldozati szertartásokhoz is használható koncerttermet építenek? Ez már a hatásvadászat olyan foka, ami már nem is az igazságot forgatja ki, mivel egy szermenyi igazságmolekula sem szorult belé. Hogy engedheti meg magának az ország egyik legismertebb és legolvasottabb hírportálja, hogy ilyen hazugságokat írjon le fő hírként?

A cikket elolvasva persze kiderül, hogy mire gondoltak:

"[Az épület] Zömök, felfelé enyhén szűkülő formája, és az egészet tetőtől talpig borító mészkőlapok miatt a koncertközpont azték kultikus építményre emlékeztetheti azokat, akik Mel Gibsonhoz jártak történelemórára."

 

Tehát nem, nem jön ide Mel Gibson. Még titokban sem. És nem lesz alkalmas az épület semmiféle rituális emberáldozat bemutatására -de a majákéra biztosan nem. Mert Mel Gibson úgy egyébként a majákról forgatott, nem az aztékokról...

A bejegyzés trackback címe:

https://videkilany.blog.hu/api/trackback/id/tr392320334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása