Függés

 2009.10.22. 11:34

Izgatottan készülök megvenni az ötödik luxusautót. Ha ez megvan, akkor már semmi sem állíthat meg, a fegyverek beszerezve, a küldetés teljesítve, és dőlni fognak a milliók.

Már csak egy kattintás… és kifagy. A rohadt életbe, ilyen nincsen, könyörgöm, ne pont most! Már 10 perce el kellett volna indulnom a munkába (sőt, ami azt illeti, már 40 perce el kellett volna, csak hát a törzsidő lehetővé teszi a napi fél órás variálást… később megyek, később jövök). Most igazán nem dögölhet le, mert már csak ez a kocsi kellett volna, hogy meglegyen a küldetés, és már csak a küldetés kellett volna, hogy kapjak egy nagy kupac energiát, amivel pár kattintással megvan a többi küldetés, a milliók, és annyi XP, amivel szintet lépek. Szépen fel volt építve, mit miután, hogyan csináljak, hogy a legoptimálisabb legyen. Az egész nem került volna, max 3 percembe. És erre…
Nem baj, úgyis hajat kell szárítanom még, és a farmomra is rá kell pillantanom, minden rendben van-e, és talán addig helyreáll a Mafia Wars szervere. Vagy a Facebooké.
Nem, nem áll helyre. A sírásos őrjöngés állapota kerülget, és egyre reálisabbnak tűnik a gondolat, hogy esetleg késsek még fél órát…vagy bevigyem a laptopot az irodába, hol bölcs emberek előrelátó módon minden közösségi oldalt, és főleg minden játékot letiltottak a tartalomszűrővel.
 
Vannak pillanatok az ember életében, mikor fel kell állnia, és nyíltan kell beszélnie a problémákról. Tehát.
Hölgyeim és uraim: én, Frucsasz (feltételes aranysünike, valamint tiszteletbeli bulisünike-díjas), barátok közt csak Őzike néven futó (immár) budapesti lakos vagyok, és facebook-koholista. Valamint Mafia Wars-koholista. Ezen felül Farmville-koholista.
Bizony.
 
 
Felkelek reggel, a lencsém még nincs is a szememben, de már keresem a gép kapcsolóját. Előbb lehelek életet belé, mint magamba. Amíg magához tér a rendszer, és kapcsolódik a netre, odarakom a kávét, majd menthetetlenül lerohanom a Facebookot.
Első dolgom a bűnözés, mire megiszom a kávét, túl vagyok legalább 3-4 leszámoláson, családirtáson és további 6-8 különféle fegyveres rabláson. Persze a pénzt tisztára is kell mosni, így egyik olasz éttermet és Wall Martot nyitom a másik után. Muszáj, ilyen ez a biznisz. A már meglévőket is fel kell keresni, behajtani a bevételt.
Ha mindez megvan, jön a vakációsabb része: irány a farm! Reggelre beérik a paradicsom (ez a kedvencem, rövid idő alatt sok pénzt hoz), le kell szüretelni, majd kapálni, ültetni, palántázni… megnézni az állatokat, begyűjteni a tojásokat, tejet, a gyümölcsöket is le kell szedni… Mire ezzel végzek, el is indul a napom. Gyorsan rendbe rakom magam, fürdés, hajmosás, öltözködés, stb…Aztán lejár a mosógép, és hoz magával egy dilemmát: kiteregessek, vagy az erre szánt idő alatt keressek 2 millió dollárt a Családnak? Ahogy telnek a napok, a mosógép, valamint a mosogatás, a növényápolás, és bármi más egyre több csatát veszít a Mafia Wars-szal szemben. De így is napról napra egyre később indulok munkába.
 
Az ebédszüneteket mostanában nem veszem ki, munka közben eszek a gép előtt, mert így visszajön az a fél óra, amivel később érek be reggel, és nem kell délután ledolgoznom. Ahogy vége a munkaidőnek, pattanok fel, rohanok haza. Kabátban, sálban, cipőben kifulladva, lihegve trappolok a géphez, és már nyomom is a gombot. Kezdődik a második felvonás. Két rablás közt megszabadulok a felesleges ruháktól, netán még melegítek is magamnak valami ehetőt. Aztán hajnalig már csak felváltva nézegetem a farmot, a Mafiát és a Facebook üzenőfalát (úgyis mint a társadalmi életem középpontját), töltögetem a teszteket, amik majd jól megmondják nekem, uszkve eldöntik helyettem, hogy minek öltözzek be Halloweenkor, milyen nő vagyok, mitől fogok berúgni a hétvégén, mikor és kihez megyek férjhez, függök-e a BKV-tól, valamint mi történik velem ma éjszaka, vagy épp milyen a párkapcsolatom, vagy hogy egyáltalán alkalmas vagyok-e ilyesmire. Ez fontos. Ha az ember a gép előtt tölti minden szabadidejét, akkor egy idő után meg kell mondani neki, hogy a való életben mi minden történhetne vele. Például akár lehetne párkapcsolatom is. Jó tudni. Bár, mégsem, mert ebben a témában például alkalmatlannak lettem minősítve. Amit meg is értek: nem lehet üzenőfalon szerelmi életet élni. Még akkor se, ha sok ismerősöm megpróbálja: röpködnek a giftek, virtuális plüssmacik és puszik, a „nyuszikám, hiányzol, szeretlek” üzenetek. Hja, ha ennyin múlna, már férjnél lennék. Virtuálisan legalábbis.
 
Legutóbb felfedeztem, hogy megvehetem a barátaimat. Bizony. Van egy alkalmazás, ad kezdőtőkének 1 milliót, és szépen felsorakoztatja az összes ismerősömet, mellé rakva a takaros kis árcédulákat. Ha az árat elfogadhatónak találom, akkor megveszem őket petnek, vagyis háziállatnak, házikedvencnek. Persze itt még nem merül ki a téma, mert lehet őket dolgoztatni is. Megveszem Katát, aki egyébként 15 éve a legjobb barátnőm, így igazán potom ár érte a 110 000 forint, majd mellé megveszem Annát, akit szintén 15 éve, 2 éves kora óta ismerek (érte se sok a 100 000 forint) és aztán kiadom a parancsot: Kata megöleli Annát. Anna táncol. Krisz bűvésztrükköket mutat be. Ésatöbbi.
 
Na, nagyjából ezen a ponton kezdett derengeni, hogy van valami egészségtelenül bizarr az életemben.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://videkilany.blog.hu/api/trackback/id/tr331467327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

havajj 2009.10.22. 22:49:36

az a nevetséges, hogy az ember képes 8-10 órát dolgozni a számítógép előtt, és utána még újra leülni játszani elé.
és a napok csak telnek, anélkül hogy bármi értelmeset csinált volna.

Beastie 2010.01.11. 14:27:32

ez nálam is valami hasonló utat járt be, ez a függés, de a munkahelyen is beleszólt a napomba. A Farm nem annyira, de a Mafia. Jó érzés, hogy számítanak a kis semmi üzenőfalra kitett melókra. De rossz érzés, hogy nem lehet egykönynen előrejutni. 301-es szint. Most abbahagyom egy hónapra. Béke.

Mikrobi 2010.08.19. 17:52:47

Én eRepublikkal játszottam másfél évet. Meglehetősen sokat játszottam vele, komoly üzleti birodalmat építettem ki, az ottani újságommal szereztem több mint 3000 előfizetőt (a blogomat emiatt eléggé el is hanyagoltam), jó párszor voltam parlamenti képviselő, a játék egyik legerősebb államának külügyminisztere voltam (asszem, négyszer), senior moderator voltam, néha éjjel is felkeltem, hogy játsszak vele. Aztán amikor megelégeltem a bugokat, a játék készítőinek cinikus hanyagságát, azt, hogy mennyire semmibe veszik, hogy én ingyen, a szabadidőmből áldozok arra, hogy az ő szar játékuk jobb legyen, és még csak nem is tudom érdemben jobbá tenni, abbahagytam. Fontolgattam jó ideig, de amikor megírtam a búcsúcikket, tényleg otthagytam. Párszor persze még ma is belépek, beszélgetek az IRC-n a játékostársakkal, de nem törődöm a cégeimmel, nem dolgozom, nem írok cikkeket. És nem is hiányzik.
süti beállítások módosítása