Pride

 2010.04.13. 20:09

 

Van az a pont, amikor tudni kell feladni. Belátni, hogy tévedtél, megbuktál, nem sikerült. Elfogadni a vereséget, és visszavonulni. A baj csak az, hogy ezt a pontot nehéz felismerni.

Ha túl korán adom fel, ha nem adok meg minden esélyt, akkor sosem nyerhetek. De ha túl későn, akkor annál nagyobb lesz a bukás is. Minimalizáljuk a veszteségeket, ugye.

A kérdés, hogy mi a nehezebb? Elismerni, hogy elszúrtam, és visszavonulni, vállalva a nyílt vereséget és a szégyent, megfizetni a bukás árát? Vagy továbbkűzdeni, remélve, hogy ez még nem a végső ütközet volt, és nem rontom tovább a helyzetet?

Azt hiszem, a legjobb úton haladok afelé, hogy elszúrjam az életem.

A bejegyzés trackback címe:

https://videkilany.blog.hu/api/trackback/id/tr281918782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinczes.Laszlo 2010.04.15. 09:37:41

A bukás ára alapvetően még mindig kisebb ár, mint a vakságé. Ha egyszer csak azon veszed észre magad, hogy kurvára nem jönnek össze a dolgaid, és rossz úton jársz, akkor ne érezd magad vesztesnek, vagy megalázottnak. Inkább nagyraértékelendő, mint kinevetendő dolog az, ha az ember beismeri, hogy elkúrta, és egy nagyon nagy lehetőség is egyben, hogy változtasson. Persze ez nem ok arra, hogy minden egyes kudarc után belekapj valami másba, a céljaidat szem elő tévesztve. Csak ha az egyik út nem járható, keress egy másikat, amely ugyanúgy a céljaidhoz vezet. Ehhez viszont az kell, hogy ha nyakig ülsz a szarban, akkor igen is ismerd el, hogy amiben ülsz, az szar, és nem csokipuding. Ha már minden út elfogyott, akkor fel lehet adni. De a feladást ne úgy éld meg, hogy minden befektetett energia, de legyen az forint vagy bármi, el lett vesztegetve, mert minden egyes kudarcodtól több leszel.

(És ezen sorok után, mély tisztelettel repülök ki Aprajafalváról, mint Okoska amikor seggberúgták a sok észosztás miatt :D)
süti beállítások módosítása